The Treeclimbing Company is in 2009 gelanceerd door Maike van de Linden en Mark Jakobs. Beide oprichters van Project Adventure Nederland (PA), een Adventure Outdoor Educatie & Trainings organisatie waar programma’s worden verzorgd voor onderwijs en bedrijven en trainingen worden gegeven aan professionals zoals coaches, LO-docenten, begeleiders in Adventure Therapy (welke werken met groepen, of op hoogte zoals klimmen, abseilen, touwparcoursen, klimbossen ed).
Op een van de trips in de USA ontmoette Mark Jakobs een boomverzorger/-klimmer, later pas bleek dat  ….dé Peter Jenkins was!
Mark hoefde geen 2 tellen na te denken om de cursus boomklimmen te gaan volgen waar hij in 2002 nog samen in het klasje zat met de treeclimbing-pioneers, waaronder Harv Teitelbaum.

Het boomklimmen werd als recreatief-educatief onderdeel in onze programma’s binnen PA toegepast. Het bleek een succes! Niet alleen omdat het verschrikkelijk leuk en uitdagend is maar ook de resultaten die behaalt werden, en de daarbij komende ontwikkeling van de deelnemers waren bijzonder! Hoogtevrees werd overwonnen, samenwerking ging als ‘van nature’ en zelfvertrouwen groeide waar je bij stond. Wegens het succes met het Boomklimmen tijdens de programma’s van Project Adventure én, misschien nog wel meer, onze éigen passie, hebben wij ervoor gekozen deze ‘tak van sport’ verder te ontwikkelen en aan te bieden aan zowel professionals, groepen als particulieren!

We reizen de wereld over, meestal met ‘volle bepakking’ eigen klimmaterialen. En ontmoeten de meest inspirerende personen! De laatste jaren zijn we veelal te vinden in NZ en Australië.  In NZ ontmoette we ook Trevor Lawrence een Australiër, de éérste in Engeland gecertificeerde arborist! (dit is geschiedenis!). Hij is inmiddels 60+ en ‘gepensioneerd’ in NZ. Zijn kennis is enorm én bijzonder, voor zowel klimmen als bomen. Tegen zijn 40ste levensjaar dacht ie dat het boomklim-werk misschien als snel moest stoppen, toen ie 50 werd dacht ie dat weer… inmiddels is ie 60+ en zoals ie het zelf zegt “I’m still going strong!”. Bijna dagelijks is ie te vinden in de bomen om met veel plezier en passie nauwkeurig werk uit te voeren. Al enige jaren inmiddels, gaat Mark als het maar even kan mee op ‘avontuur’ in de bomen van NZ. Enne niemand minder dan Kiah Martin heeft les van hém gehad en werkte ze samen in the Melbourne Botanical Gardens.

En met oa deze wijze lessen zijn we ons ook meer en meer gaan verdiepen en bezig houden met het ‘werken in de boom’.

The Treeclimbing Company groeit, gezond! We werken samen met mensen en bedrijven waarvan we zeker weten dat het aansluit bij onze kwaliteit. En samen blijven we waken over kwaliteit. Met heel veel passie en respect, voor product, mens en natuur!

Dankzij jarenlange ervaring en brede kennis in outdoor adventure trainingen, waarbij een grote verscheidenheid aan klim-technieken en didactiek samenkomt in samenwerking met andere zorgvuldig geselecteerde professionals is de Treeclimbing Company een zeer complete opleiding- organisatie, voor zowel de particuliere als professionele markt.

Mark Jakobs

Mark Jakobs is de trainer/hoofdinstructeur en is medeoprichter van The Treeclimbing Company en Project Adventure Nederland. Met een uitgebreide ervaring in het leiden en trainen van professionals in onder meer mountaineering, kayaken, klimmen, skiën, mountainbiken, hiking, survival, raften én boomklimmen. Tevens een schat aan kennis als het gaat om alle materialen die erbij komen kijken.
Hij werkte oa in de Ardennen, Alpen, Appalachian Mountains, de Rockies, Chile, Costa Rica, Australië en Nieuw Zeeland.

Maike van der Linden

 
Maike regelt het reilen en zeilen van de Treeclimbing Company en zorgt dat elke top bedwongen kan worden. Ze houdt van de natuur en is het allerliefst te vinden in de prachtige bomen van Nieuw Zeeland en Australië.

Guus Thijssen
Alias ‘Timber Thijssen’

Guus ontmoetten we toen hij samen met Alexander Penning bij ons op de tuinbeurs kwam staan. Hij is boomverzorger en heeft daarvoor een outdoor-instructeursopleiding gedaan. Het klikte op vele vlakken! Guus is instructeur bij The Treeclimbing Company. En hij is ook een hele trotste vader en coach. www.bomenverzorgen.nl

Ludo van Mil

Ludo van Mil is op vrij late leeftijd een heel gelukkig boomverzorger geworden na een carrière in de zorg. We kwamen Ludo tegen op de LB-boomklim wedstrijden in 2011 waar hij uiteraard verloor van Mark Jakobs! Ondanks dat is hij een zeer gepassioneerd vakman en mens én instructeur bij the Treeclimbing Company geworden, graag mét zagen!
http://www.vanmilenessenstam.nl

Bram van Grinsven

Bram van Grinsven ontmoette we bij de NK-boomklimmen in Den Bosch. Hij heeft een ‘Adventure Educatie’ opleiding gevolgd en is daarna het boomverzorgers-vak ingerold en is instructeur bij the Treeclimbing Company. Hij houdt van ‘tiny houses’ en ‘tricky trees’! Ik zeg… gouden combinatie!
http://treecareservices.nl

Op naar de toppen, en daar voorbij!

The Treeclimbing Company groeit!

Wegens onze uitbreiding zijn we geïnteresseerd in goede samenwerkingen, en BOOMKLIM-lokaties in zowel Nederland, België als daarbuiten!

Heeft u, uw bedrijf, organisatie of gemeente een een geschikt stuk bos, park, tuin of andere mooie plek ter beschikking, dan horen wij dat graag!

IK HEB INFORMATIE OF EEN LOCATIE VOOR HET BOOMKLIMMEN!

Samenwerkingen

Met onze lidmaatschappen en partners hopen wij een stevige basis te hebben in de boomklimwereld:

  • KringPractiserendeBoomverzorgers KPB
  • De Bomenridders
  • Vrienden van Vondelpark/Amstelpark/ParkFrankendael
  • SafetyGreen (materialen)
  • Natuurmonumenten/Staatsbosbeheer
Uw gegevens toevoegen?

Blog en boomklimnieuws

Boomklimmen als middel – Adventure Therapie !

Boomklimmen als Middel ! Het zal je misschien niet ontgaan zijn dat de natuur, buiten zijn, buiten bezig zijn vele voordelen heeft op het gedrag [...]

Meer lezen
Hoe word ik : European Treeclimbing Therapist

Per Wijnands  (Adventure Therapeut bij Mutsaersstichting) en sinds kort officieel European Treeclimbing Therapist schreef dit berichtje op LinkedIn: “Onlangs schreef ik hier op LinkedIn iets [...]

Meer lezen
Not Bat at All !

Lizzy en Evelien, 2 ecologen, hebben dit jaar met succes de PRO Cursus Boomklimmen voltooid! Tegelijkertijd hebben ze het geleerde direct in de praktijk uitgevoerd [...]

Meer lezen
Nieuwe Cursus Locatie – Baarn / Lage Vuursche

We hebben er een Nieuwe Locatie Bij! Waar je kan leren Boomklimmen! De eerste 2 daagse Basis Cursus daar start al op  18 september 2021 [...]

Meer lezen

Wat vonden degenen die je voorgingen?

Boomklimmen met plezier

Wat hebben we genoten van het boomklimmen en een heleboel mensen met ons! Dit kan echt iedereen!
Sabine.

Op bezoek

"Nou snap ik waarom vogeltjes zo graag in de boom zitten !" Wat een plek om op bezoek te gaan.
Els

Als een Tarzan of Jane

Ik begon met een Basis Cursus en nu kom ik op plekken waar ik nooit van gedroomd had.
Erik de Brouwer

Of blader nog even verder naar aanbod en mogelijkheden

Waar je kan boomklimmen

Er zijn veel locaties in Nederland waar cursussen en workshops gegeven worden. Elke cursus wordt op meerdere locaties gegeven, maar wel op verschillende, vaste data die via onze agenda te vinden en te boeken zijn. Workshops en specials worden op aanvraag georganiseerd.  

Locaties boomklimmen

Amsterdam – Noord Holland Boxtel – Brabant Schaijk – Brabant Hasselt - België Turnhout - België Rotterdam - Zuid Holland Coevorden - Drenthe Rijs - Friesland