Bomenwerk – de doe-het-zelver

Je hebt wat grond en er staan ook bomen. Liefst zou je je eigen boontjes doppen. Of takken zagen.

Je bent handig en niet bang. Je hebt wat bomen rond het huis of op het erf staan. De bomen groeien door en de onderste takken kon je nog wel aan. De ladder is handig maar niet heel veilig. Het liefst zou je willen weten hoe je dit werk op een veilige en verantwoorde manier zou kunnen uitvoeren. TheTreeclimbingCompany heeft veel ervaring met doe-het-zelvers. Goed volk!

Om veilig in de boom te werken volg je deze cursussen:

–  2-daagse Basis Cursus Boomklimmen (BCB) Je leert het gebruik van materialen, de klimtechnieken, veiligheid en de belangrijkste wetenswaardigheden over de boom. Zie  BCB
–  2-daagse PRO Cursus Boomklimmen (PRO) Je leert werken met een 2-e verankering, bewegen door de kroon, sneller en efficiënter klimmen, over aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid en we gaan in op klimmen volgens de richtlijn ‘Veilig werken in de boom’.
Als recreatief klimmer hoef je je hier niet aan te houden, maar ze zijn heel handig en zinnig om te kennen! Zie PRO

De cursussen worden gegeven op een erf, of stuk natuurgrond of een camping met veel bomen. Je krijgt hier een heel actieve opleiding in de noodzakelijke technieken met de nieuwst materialen en inzichten uit de praktijk. Je volgt de cursussen met mensen uit het werkveld en daarbuiten.

En nu leer je veilig zagen!

In onze cursussen Klimmen en Zagen deel 1 en 2 leer je eerst takken zagen (deel 1) inclusief afvangen waar nodig, met hand- en kettingzaag.

In deel 2 gaan we er vanuit dat de boom weg moet en leren we met sporen klimmen en een boom ‘afblokken’. Klimmend weghalen dus.

Voor beide cursussen is wel ervaring met de kettingzaag noodzakelijk en dien je te beschikken over eigen klimmaterialen. Lees alles over deze cursussen op de pagina Werken in de boom – Klimmen en zagen

Boek via de agenda >>

Agenda Doe het zelf

Sorteer op datum, locatie en soort

augustus 2020

13aug(aug 13)09:0014(aug 14)16:30PRO Cursus Boomklimmen2-daagse cursus - Coevorden (Drenthe)

27aug(aug 27)09:0028(aug 28)16:30Werken in de Boom / Klim- & Zaagcursus - 12-daagse cursus - Coevorden (Drenthe)

29aug(aug 29)09:0030(aug 30)17:00Werken in de Boom, Klim- en Zaagcursus deel 2, België2 daagse cursus , Lille BE

september 2020

04sept(sept 4)09:0005(sept 5)16:00Basis Cursus Boomklimmen - BCB 2-daagse cursus - Schaijk (Brabant)