Je hebt wat grond en er staan ook bomen. Liefst zou je je eigen boontjes doppen. Of takken zagen.

Maar wel VEILIG!!
Je bent handig en niet bang aangelegd. Je hebt wat bomen rond het huis of op het erf staan. De bomen groeien door en de onderste takken kon je nog wel aan. De ladder is handig maar niet heel veilig. Het liefst zou je willen weten hoe je dit werk op een veilige en verantwoorde manier zou kunnen uitvoeren. TheTreeclimbingCompany heeft veel ervaring met doe-het-zelvers. Goed volk!

Om veilig in de boom te werken volg je deze cursussen:

  • 2-daagse Basis Cursus Boomklimmen (BCB) Je leert het gebruik van materialen, de klimtechnieken, veiligheid en de belangrijkste wetenswaardigheden over de boom.
    >> Zie BCB
  • 2-daagse PRO Cursus Boomklimmen (PRO) Je leert werken met een 2-e verankering, bewegen door de kroon, sneller en efficiënter klimmen, over aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid en we gaan in op klimmen volgens de richtlijn ‘Veilig werken in de boom’.
    Als recreatief klimmer hoef je je hier niet aan te houden, maar ze zijn heel handig en zinnig om te kennen!
    >> Zie PRO

De cursussen worden gegeven op een erf, of stuk natuurgrond of een camping met veel bomen. Je krijgt hier een heel actieve opleiding in de noodzakelijke technieken met de nieuwst materialen en inzichten uit de praktijk. Je volgt de cursussen met mensen uit het werkveld en daarbuiten.

En nu leer je veilig zagen!
In onze cursussen Klimmen en Zagen deel 1 en 2 leer je eerst takken zagen (deel 1) inclusief afvangen waar nodig, met hand- en kettingzaag.

In deel 2 gaan we aan de slag met Kettingzaag in de boom, er vanuitgaande dat de boom weg moet en leren we met sporen klimmen en een boom ‘afblokken’. Grote takken zagen en afvangen, klimmend zagen en weghalen.

Voor cursus deel 2 is wel ervaring (een certificaat) voor werken met de kettingzaag noodzakelijk en dien je voor beide cursussen te beschikken over eigen klimmaterialen. Lees alles over deze cursussen op de pagina >> Werken in de boom – Klimmen en zagen 

 

Boeken

Wat vonden degenen die je voorgingen?

Boomklimmen met plezier

Wat hebben we genoten van het boomklimmen en een heleboel mensen met ons! Dit kan echt iedereen!
Sabine.

Op bezoek

"Nou snap ik waarom vogeltjes zo graag in de boom zitten !" Wat een plek om op bezoek te gaan.
Els

Als een Tarzan of Jane

Ik begon met een Basis Cursus en nu kom ik op plekken waar ik nooit van gedroomd had.
Erik de Brouwer

Of blader nog even verder naar aanbod en mogelijkheden

Waar je kan boomklimmen

Er zijn veel locaties in Nederland waar cursussen en workshops gegeven worden. Elke cursus wordt op meerdere locaties gegeven, maar wel op verschillende, vaste data die via onze agenda te vinden en te boeken zijn. Workshops en specials worden op aanvraag georganiseerd.  

Locaties boomklimmen

Amsterdam – Noord Holland Boxtel – Brabant Schaijk – Brabant Hasselt - België Turnhout - België Rotterdam - Zuid Holland Coevorden - Drenthe Rijs - Friesland