Je hebt wat grond en er staan ook bomen. Liefst zou je je eigen boontjes doppen. Of takken zagen.

Maar wel VEILIG!!
Je bent handig en niet bang aangelegd. Je hebt wat bomen rond het huis of op het erf staan. De bomen groeien door en de onderste takken kon je nog wel aan. De ladder is handig maar niet heel veilig. Het liefst zou je willen weten hoe je dit werk op een veilige en verantwoorde manier zou kunnen uitvoeren. TheTreeclimbingCompany heeft veel ervaring met doe-het-zelvers. Goed volk!

Om veilig in de boom te werken volg je deze cursussen:

  • 2-daagse Basis Cursus Boomklimmen (BCB) Je leert het gebruik van materialen, de klimtechnieken, veiligheid en de belangrijkste wetenswaardigheden over de boom.
    >> Zie BCB
  • 2-daagse PRO Cursus Boomklimmen (PRO) Je leert werken met een 2-e verankering, bewegen door de kroon, sneller en efficiënter klimmen, over aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid en we gaan in op klimmen volgens de richtlijn ‘Veilig werken in de boom’.
    Als recreatief klimmer hoef je je hier niet aan te houden, maar ze zijn heel handig en zinnig om te kennen!
    >> Zie PRO

De cursussen worden gegeven op een erf, of stuk natuurgrond of een camping met veel bomen. Je krijgt hier een heel actieve opleiding in de noodzakelijke technieken met de nieuwst materialen en inzichten uit de praktijk. Je volgt de cursussen met mensen uit het werkveld en daarbuiten.

En nu leer je veilig zagen!
In onze cursussen Klimmen en Zagen deel 1 en 2 leer je eerst takken zagen (deel 1) inclusief afvangen waar nodig, met hand- en kettingzaag.

In deel 2 gaan we aan de slag met Kettingzaag in de boom, er vanuitgaande dat de boom weg moet en leren we met sporen klimmen en een boom ‘afblokken’. Grote takken zagen en afvangen, klimmend zagen en weghalen.

Voor cursus deel 2 is wel ervaring (een certificaat) voor werken met de kettingzaag noodzakelijk en dien je voor beide cursussen te beschikken over eigen klimmaterialen. Lees alles over deze cursussen op de pagina >> Werken in de boom – Klimmen en zagen 

 

Boeken

Wat vonden degenen die je voorgingen?

Boomklimmen op een Event

Wat hebben we genoten van het boomklimmen tijdens de Groenmarkt in Rijs en een heleboel mensen met ons! Graag tot volgend jaar weer. Hartelijke groet, Sabine Boode (Mar en Klif)

Boomklimmen

"Nou snap ik waarom vogeltjes zo graag in de boom zitten !" Anoniem

Klimmend snoeien

Nooit verwacht, maar Ik begon met de Basis Cursus en nu, na de verdere cursussen, ben ik klimmend boomverzorger. Zo gaaf! Dank voor alles! Arjen van Krimpen

Of blader nog even verder naar aanbod en mogelijkheden

Waar je kan boomklimmen

Er zijn veel locaties in Nederland waar we recreatief gaan boomklimmen en waar cursussen en workshops gegeven worden. Elke recreatieve cursus wordt op meerdere locaties gegeven, maar wel op verschillende, vaste data.

Workshops en specials worden op aanvraag georganiseerd.

 

Locaties boomklimmen

Amsterdam – Noord Holland
Boxtel – Brabant
Schaijk – Brabant
Hasselt - België
Rotterdam - Zuid Holland