Er was een enorme ontwikkeling op gebied van materiaal en techniek, in de afgelopen jaren.

Er valt veel te weten over eigenschappen van klimgordels, carabiners, klimlijnen en knopen. Vanuit deze ontwikkelingen zijn er betere klimtechnieken, die sneller, minder belastend voor je lichaam (vooral de rug) dus langer vol te houden, efficiënter en vooral veiliger zijn!

In deze twee dagen durende PRO Cursus Boomklimmen – leer je klimmen volgens de richtlijn ‘Veilig werken in de Boom’.
We maken gebruik van de laatste technieken om in bomen te klimmen. Klimmen op een acceslijn, gebruik maken van een fliplijn, positioneren en manoeuvreren. Met deze technieken kan je je veilig en doelgericht door de boomkroon bewegen.

Uiteraard komt veiligheid breed aan bod, maar ook aansprakelijkheid, verantwoordelijkheid en dus ook: wat te doen in een noodsituatie.

Wat en voor wie?

De PRO Cursus is geschikt voor (fanatieke) recreanten en professionals die willen werken in de boom. Denk hierbij aan boomverzorgers, biologen, hoveniers, vogelringers, eekhoorntellers, natuur film-makers en fotograven. Wel is er een minimale basiskennis vereist van het boomklimmen (Basiscursus Boomklimmen).

Alle benodigde en verschillende soorten materialen worden tijdens de cursus door ons verzorgd en kunnen uitgebreid getest worden en zijn desgewenst tijdens of na de cursus bij ons te bestellen. Heb je eigen materialen, neem deze dan mee.

Opvolgcursussen

Wil je nog dieper in het boomklimmen duiken? Volg dan onze vervolgcursus.

Werken in de boom. Klim & zaag cursus 1 en 2

Nadat je de basis hebt geleerd en hebt leren positioneren in de kroon, is het soms handig om dood hout te kunnen verwijderen of wil je een tak die net te ver rijkt een stuk inkorten. Ee is kennis voor nodig om geen onnodige schade aan de boom of jezelf te veroorzaken. Leer van de professionals hoe een boom anatomisch in elkaar zit en hoe je juist wél kan zagen. En een tak nog veilig op de grond krijgen ook.
In onze 2-daagse cursussen ‘Klimmen & zagen’ leer je hands-on hoe je dit moet aanpakken. Boeken dus!

werken in de boom

Wat leer je in de PRO cursus boomklimmen?

In de tweedaagse PRO cursus boomklimmen zitten alle ingrediënten die het veilig voortbewegen door de boom en werken in de boom mogelijk maakt. Dat betekent leren een (werk-)plan te maken, een risicoinventarisatie, technieken leren die manouvreren en positioneren mogelijk maken. Gebruik makend van nieuwe schuifknopen, high-tech frictie-koorden en diverse demo’s & handige trucjes voor de professional en advanced klimmer in de boom!

Kosten: 2 daagse intensieve cursus € 445,- incl 0 %BTW

Inclusief: Certificaat, gebruik van alle materialen, koffie-thee en op meeste locaties ook lunch.

Access lijn; het hoe en waarom
Van blake hitch naar split-tail
High-tech schuifknopen
Fliplijn samenstellen en gebruiken
De hitchclimber
Footlock met prussik knoop
Afdalen; frictie, knopen
Veiligheid en risico’s algemeen en specifiek
Richtlijnen voor veilig werken; van recreatief naar professioneel
Verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid (in diverse werk-verhoudingen)
Redden van een klimmer in nood

PRO cursus boeken

Kosten: 2 daagse cursus € 445 incl 0%BTW.

De cursus is inclusief gebruik van alle materialen, koffie/thee en certificaat (meer details vind je ook in het aanmeld- venster)

Je kan alle en verschillende soorten materialen uitproberen, zoals klimlijnen, gordels en helmen.

Inschrijven voor deze cursus : kies bij de ‘agenda’ een combinatie van een datum & locatie – boek & betaal je cursus meteen via de knop “klik en bestel’ in het pop-up venstertje. Je ontvangt dan een bevestigingsmail met daarin een link naar het intake-formulier, graag even invullen!

Mocht het niet lukken, heb je nog vragen of wil je gewoon eerst even contact hebben voor je gaat boeken? Aarzel dan niet om contact op te nemen (via telefoon of email).

De deelname informatie, met daarin oa tijden, locatie en kledingadvies, wordt ruim voor aanvang toegestuurd zodat je goed voorbereid op pad kunt gaan.

Wat vonden degenen die je voorgingen?

Boomklimmen met plezier

Wat hebben we genoten van het boomklimmen en een heleboel mensen met ons! Dit kan echt iedereen!
Sabine.

Op bezoek

"Nou snap ik waarom vogeltjes zo graag in de boom zitten !" Wat een plek om op bezoek te gaan.
Els

Als een Tarzan of Jane

Ik begon met een Basis Cursus en nu kom ik op plekken waar ik nooit van gedroomd had.
Erik de Brouwer

Of blader nog even verder naar aanbod en mogelijkheden

Waar je kan boomklimmen

Er zijn veel locaties in Nederland waar cursussen en workshops gegeven worden. Elke cursus wordt op meerdere locaties gegeven, maar wel op verschillende, vaste data die via onze agenda te vinden en te boeken zijn. Workshops en specials worden op aanvraag georganiseerd.  

Locaties boomklimmen

Amsterdam – Noord Holland Boxtel – Brabant Schaijk – Brabant Hasselt - België Turnhout - België Rotterdam - Zuid Holland Coevorden - Drenthe Rijs - Friesland