PRO CURSUS BOOMKLIMMEN

Er was een enorme ontwikkeling op gebied van materiaal en techniek, in de afgelopen jaren.

Er valt veel te weten over eigenschappen van klimgordels, carabiners, klimlijnen en knopen. Vanuit deze ontwikkelingen zijn er betere klimtechnieken, die sneller, minder belastend voor je lichaam (vooral de rug) dus langer vol te houden, efficiënter en vooral veiliger zijn!

In deze twee dagen durende PRO Cursus Boomklimmen – leer je klimmen volgens de richtlijn ‘Veilig werken in de boom’.
We maken gebruik van de laatste technieken om in bomen te klimmen. Klimmen op een acceslijn, gebruik maken van een fliplijn, positioneren en manoeuvreren! Met deze technieken kan je je veilig en doelgericht door de boomkroon bewegen.

Uiteraard komt veiligheid breed aan bod, maar ook aansprakelijkheid, verantwoordelijkheid en dus ook: wat te doen in een noodsituaties.

Wat en voor wie?

De PRO Cursus is geschikt voor (fanatieke) recreanten en professionals die willen werken in de boom. Denk hierbij aan biologen, vogelringers, eekhoorntellers, natuur filmakers, fotograven, hoveniers, geocachers en ‘old-school’-boomverzorgers. Wel is er een minimale basiskennis vereist van het boomklimmen (Basiscursus Boomklimmen).

Alle benodigde en verschillende soorten materialen worden tijdens de cursus door ons verzorgd en kunnen uitgebreid getest worden en zijn desgewenst tijdens of na de cursus bij ons te bestellen. Heb je eigen materialen, neem deze dan mee.

Boek pro cursus >>

Agenda Pro Cursus

Sorteer op datum, locatie en soort

augustus 2020

13aug(aug 13)09:0014(aug 14)16:30PRO Cursus Boomklimmen2-daagse cursus - Coevorden (Drenthe)

september 2020

18sept(sept 18)09:0019(sept 19)16:00PRO Cursus Boomklimmen2-daagse cursus - Schaijk (Br)

oktober 2020

06okt(okt 6)08:0007(okt 7)08:00PRO Cursus Boomklimmen - Drenthe2 daagse VervolgCursus - Coevorden

13okt(okt 13)09:0014(okt 14)16:00PRO Cursus Boomklimmen2-daagse cursus - Schaijk (Brabant)