Werken in de boom2019-02-15T02:03:58+00:00

KLIM EN ZAAG CURSUS 1 en 2

Klimmen en zagen 1
Een  2-daagse cursus snoeien met de handzaag.

Een boom netjes snoeien is een kunst. De soort boom, het tijdstip van zagen, de plek waar je de zaag zet, de reden voor het zagen. Dit zijn slechts enkele variabelen die het resultaat van je klus bepalen.

Tijdens deze cursus gaan we ‘Werken in de boom’. We beginnen op de grond met het kijken naar takken en tak-aanzetten. We gaan stap voor stap langs de belangrijkste kenmerken van ‘goed zagen’ en eindigen boven in de boom. Takken die niet mogen vallen gaan we leren afvangen en verschillende trucs worden behandeld om alles veilig op de juiste plek op de grond te krijgen.

Klimmen en zagen 2
Een 2 daagse cursus klimmend afbreken mbv hand- en kettingzaag.

Een boom weghalen met een hijskraan is veilig voor de boomverzorger. De kraan legt de boom op de grond. Vaak is dat óf te duur of niet mogelijk en zal de klimmer zelf de boom in moeten om deze te ‘ontmantelen’. Tak voor tak wegzagen en zodra het kan de stam afblokken al dan niet op sporen.

Tijdens deze cursus behandelen we vooral het afvangen van zwaardere takken, afblokken van de kale stam en het lopen op sporen. Verder komt het grondwerk ruim aan bod en brengen we de risico’s goed in beeld van de verschillende technieken.

In deze 2 maal 2 daagse cursus ga je van ervaren vakmannen leren ‘werken in de boom’. Verschillende zaag-methoden om een tak gecontroleerd te verwijderen, met veiligheid van de klimmer en de grondman als prioriteit.
Veiligheid staat voorop tijdens de cursus. We zullen daarom tijd besteden aan theorie, ‘de richtlijnen veilig werken in de boom’, over risico’s en hoe die te minimaliseren. Maar vooral ga je heel veel zelf aan de slag, de beste manier is ‘leren door doen’! Er is volop gelegenheid om de diverse materialen uit te proberen zodat je zelf kan ervaren wat voor jou prettig werkt.

Voor wie ?

Minimale eisen voor deelname: Je hebt kennis van boomklimmen en materialen zoals behandeld in
1.
Basis Cursus Boomklimmen en
2.
PRO Cursus Boomklimmen (of een gelijkwaardige opleiding, check de inhoud hiervan op de website). Verder heb je ervaring in het werken met een kettingzaag, (Zoals Werken met een kettingzaag 1 / Lichte velling of vergelijkbare opleiding). 

Je beschikt over: je eigen Klimset en PBM (*)

De cursus is inclusief gebruik van : Alle overige materialen (handzagen, afvangmateriaal e.d.) en gereedschappen (waaronder diverse topmerken kettingzagen). Deze worden tijdens de cursus door ons verzorgd en kunnen uitgebreid getest worden.

(*) Klimset: als in cursus PRO (Klimgordel, klimlijnen, fliplijn, carabiners etc.).  PBM: Helm, oog- en oorbeschermers, handschoenen, zaagbroek.

Inschrijven voor deze cursus:

Kies bij de ‘agenda’ een combinatie van een datum & locatie.

Agenda KLIM EN ZAAG CURSUS

Sorteer op datum, locatie en soort

februari 2019

21feb(feb 21)09:0022(feb 22)16:30Werken in de boom - Klim en Zaagcursus deel 22-daagse cursus - Coevorden (Drenthe)

Wat leer je in de Klim en Zaag cursus ?

In deze 2 maal 2 daagse cursus wordt alles behandeld dat veilig en efficiënt werken in de boom mogelijk maakt.

  • Snoei technieken

  • Werken met handzaag en kettingzaag

  • Afvangtechnieken

  • Hands on ervaring met diverse merken tophandle zagen

  • Klimmen op sporen

  • Afblokken van een kale stam

Locaties Klim en Zaag Cursus

De Klim en Zaag cursussen worden gegeven in Drenthe en Brabant.

Lierop (Brabant) en Coevorden (Drenthe)

Kosten en Informatie

  • Klimmen & zagen 1 €495,-
  • Klimmen & zagen 2 €525,-
  • Dit is inclusief gebruik van zagen, sporen en afvang-materialen.
  • Heb je vragen over deze cursus bel met Maike 06 21 28 00 77 of met Ludo 06 14 38 67 05

Blog & Boomklimnieuws

Early Bird boomklim-voordeel!

Boek dit jaar nog voor boomklim-cursussen en -workshops in 2019 en je profiteert van de Early Bird korting! Terwijl het buiten lekker koud is, zijn wij de agenda aan het inplannen voor 2019! Er staan al

Somewhere in the trees

Dit boomklim-filmpje is gemaakt in Nederland en in de jungle! De filmcrew heeft bij The Treeclimbing Company boomklim-cursussen gevolgd in ruil voor het filmpje! Nu kunnen zij de aapjes volgen en filmen vanuit de bomen! Boomklimmen

mooie review!!

Cursus Boomklimmen PRO @ the Treeclimbing Company "In het verleden heb ik een boomverzorgers-opleiding gevolgd waarbij de nadruk vooral lag op het dubbelloop klimsysteem. Om mijn boomklim-vaardigheden en materialenkennis te optimaliseren heb ik eerst de

Life is good!

Wat hebben we een fantastisch mooi jaar gekregen! En nog steeds is het volop genieten ! Het lijkt niet op te kunnen! En het jaar is nog niet voorbij, dus ook het boomklimseizoen laten we

X