KLIM EN ZAAG CURSUS 1 en 2

Klimmen en zagen 1
Een 2-daagse cursus snoeien met de handzaag en afvangen van takken.

Een boom netjes snoeien is een kunst. De soort boom, het tijdstip van zagen, de plek waar je de zaag zet, de reden voor het zagen. Dit zijn slechts enkele variabelen die het resultaat van je werk bepalen.

Tijdens deze cursus gaan we ‘Werken in de boom’. We beginnen op de grond met het kijken naar takken en tak-aanzetten. We gaan stap voor stap langs de belangrijkste kenmerken van ‘goed zagen’ en eindigen boven in de boom. Takken die niet mogen vallen gaan we leren afvangen en verschillende trucs worden behandeld om alles veilig op de juiste plek op de grond te krijgen.

Klimmen en zagen 2
Een 2 daagse cursus klimmend afbreken mbv hand- en kettingzaag, lopen op sporen en afblokken van de stam.

Een boom weghalen met een hijskraan is veilig voor de boomverzorger. De kraan legt de boom op de grond. Vaak is dat óf te duur of niet mogelijk en zal de klimmer zelf de boom in moeten om deze te ‘ontmantelen’. Tak voor tak wegzagen en zodra het kan de stam afblokken al dan niet op sporen.

Tijdens deze cursus behandelen we vooral het afvangen van zwaardere takken, afblokken van de kale stam en het lopen op sporen. Verder komt het grondwerk ruim aan bod en brengen we de risico’s goed in beeld van de verschillende technieken.

Voor wie ?

Minimale eisen voor deelname: Je hebt kennis van boomklimmen en materialen zoals behandeld in
1.
Basis Cursus Boomklimmen en
2.
PRO Cursus Boomklimmen (of een gelijkwaardige opleiding, check de inhoud hiervan op de website). Verder heb je ervaring in het werken met een kettingzaag, (Zoals Werken met een kettingzaag 1 / Lichte velling of vergelijkbare opleiding). 

Je beschikt over: je eigen Klimset en PBM (*)

De cursus is inclusief gebruik van : Alle overige materialen (handzagen, afvangmateriaal e.d.) en gereedschappen (waaronder diverse topmerken kettingzagen). Deze worden tijdens de cursus door ons verzorgd en kunnen uitgebreid getest worden.

(*) Klimset: als in cursus PRO (Klimgordel, klimlijnen, fliplijn, carabiners etc.).  PBM: Helm, oog- en oorbeschermers, handschoenen, zaagbroek.

Inschrijven voor deze cursus:

Kies bij de ‘agenda’ een combinatie van een datum & locatie.

Agenda CURSUS Werken in de Boom

Sorteer op datum, locatie en soort

maart 2020

03maart(maart 3)09:0004(maart 4)16:30Werken in de Boom / Klim en Zaagcursus-22-daagse cursus - Coevorden (Drenthe)

april 2020

07apr(apr 7)09:0008(apr 8)16:30Werken in de Boom / Klim- & Zaagcursus 12-daagse cursus - Coevorden (Drenthe)

14apr(apr 14)09:0015(apr 15)16:30Werken in de Boom / Klim en Zaagcursus-22-daagse cursus - Coevorden (Drenthe)

juli 2020

09juli(juli 9)09:0010(juli 10)16:30Werken in de boom - Klim en Zaagcursus-1 Lille, België2-daagse cursus - België - Lille

september 2020

05sept(sept 5)09:0006(sept 6)16:30Werken in de boom - Klim en Zaagcursus-1 Destelbergen, België2-daagse cursus - België - Destelbergen

07sept(sept 7)09:0008(sept 8)16:30Werken in de boom - Klim en Zaagcursus-2 Destelbergen, België2-daagse cursus - Destelbergen, België