Op twintig meter hoogte in een zelf bedwongen boomtop!?

Stel je de voldoening en het uitzicht voor, terwijl je zweeft tussen de takken, met je voeten hoog boven de grond.
Je leert zelfstandig een boom te kunnen beklimmen tijdens de BasisCursus Boomklimmen van The TreeClimbing Company. We behandelen een breed pakket aan basis principes, over eigenschappen, soorten en keuze van knopen, klimlijnen, verschillende soorten klimgordels, soorten carabiners.
En het allerbelangrijkst, veiligheid!
Waar ga je op letten voordat je in een boom gaat klimmen en hoe bescherm je de boom en je materiaal tijdens het klimmen.
Deze uitgebreide basis geeft een goed fundament om juiste beslissingen te kunnen blijven maken. Ook wanneer je je verder specialiseert in het boomklimmen zullen deze principes steeds weer van pas komen.

ALLE MATERIALEN worden door ons verzorgd voor gebruik/testen.

Met deze Basiscursus boomklimmen kan je doorstromen naar
de vervolgcursus boomklimmen – PRO.

Wat is er nodig om te kunnen boomklimmen?

Boomklimmen is een zowel in-, ont- én spannende activiteit, en voor vele doeleinden geschikt!
Voor de technieken die wij je leren is relatief weinig kracht nodig. Kun je goed door de knieën buigen en weer overeind gaan staan en ook je handen gebruiken, dan voldoe je aan de minimale eisen om te kunnen boomklimmen.

Kosten: € 445,-
Inclusief: koffie, thee, (en lunch op de meeste locaties), gebruik van alle materialen en certificaat.

Alle materialen worden door ons verzorgd tijdens de cursus én je kan verschillende soorten klimlijnen, gordels en helmen testen. Zo weet je precies wat je graag zelf zou willen aanschaffen (wij helpen je een keuze maken). Een Basispakket voor recreatief klimmen kost ± € 650,- (gordel, klimlijn, helm, carabiner, prussiklijn, mes, cambiumsaver, werplijn, werpzakje). Een Basispakket voor professioneel klimmen kost ± € 950,- (ex btw)

Aanmelden kan via de ‘agenda’ klik op betreffende cursus in combinatie met gewenste datum, via het pop-up venstertje kan je direct boeken en betalen. Mocht het niet lukken, heb je nog vragen of wil je gewoon eerst even contact hebben? Aarzel dan niet om contact op te nemen (via telefoon of email).
Ruim voor aanvang ontvang je de deelname-informatie, waarin alle details worden vermeld zoals tijden, locatie, kledingadvies, zodat je goed voorbereid op pad kunt gaan!

Bijzonderheden:
Je mag de cursus als opfrissing komen herhalen!
Met je eigen materiaal en een bijdrage van € 20,- per dag, om op te frissen of voor de gezelligheid.
Stuur ons een e-mail als je op herhaling wil!

Opvolgcursussen

Heb je de smaak te pakken, volg dan ook een van onze opvolgcursussen.

PRO cursus Boomklimmen

De Cursus Boomklimmen PRO is een intensieve 2 daagse cursus voor uitbreiden en updaten van technieken voor elke boomklimmer -zowel (fanatieke) recreant als werker in de boom. We gaan van recreatief naar professioneel, van Basis naar PRO, planmatig werken in de boom, op een verantwoorde en vooral veilige manier.

Boeken

Wat leer je in de basiscursus boomklimmen?

De 2 daagse BCB is zodanig samengesteld dat de inhoud van de cursus voldoet als basis voor zelfstandig boomklimmen voor recreatief gebruik. Tevens is de BCB de voorbereidende cursus naar de PRO, waar we in een intensieve 2-daagse de stap maken van recreatief naar professioneel boomklimmen. Hierbij gaan we uitgebreid in op de richtlijnen veilig werken in de boom.

Kennis van de eigenschappen en toepassing van materialen zoals gordels, lijnen, knopen, carabiners, helm, veiligheidsbril en opbergmateriaal.
Veiligheid en risico’s
Werpzak-gebruik en werptechnieken
Het installeren van een klimlijn
Richtlijnen voor keuze en bescherming van de boom
Het installeren van een cambiumsaver
Dubbeltouwtechniek met de Blake’s Hitch

Basis knopen die worden behandeld:

  • Halve steek
  • Slipsteek
  • 8 knoop (op enkel en dubbel touw)
  • Mastworp (gepakt en gestoken)
  • Ankersteek (gepakt en gestoken)
  • Stopperknoop
  • Prussikknoop
  • Blake’s hitch
  • Platte knoop

Wat vonden degenen die je voorgingen?

Boomklimmen op een Event

Wat hebben we genoten van het boomklimmen tijdens de Groenmarkt in Rijs en een heleboel mensen met ons! Graag tot volgend jaar weer. Hartelijke groet, Sabine Boode (Mar en Klif)

Boomklimmen

"Nou snap ik waarom vogeltjes zo graag in de boom zitten !" Anoniem

Klimmend snoeien

Nooit verwacht, maar Ik begon met de Basis Cursus en nu, na de verdere cursussen, ben ik klimmend boomverzorger. Zo gaaf! Dank voor alles! Arjen van Krimpen

Of blader nog even verder naar aanbod en mogelijkheden

Waar je kan boomklimmen

Er zijn veel locaties in Nederland waar we recreatief gaan boomklimmen en waar cursussen en workshops gegeven worden. Elke recreatieve cursus wordt op meerdere locaties gegeven, maar wel op verschillende, vaste data.

Workshops en specials worden op aanvraag georganiseerd.

 

Locaties boomklimmen

Amsterdam – Noord Holland
Boxtel – Brabant
Schaijk – Brabant
Hasselt - België
Rotterdam - Zuid Holland