Boomklimmen als activiteit of therapie?

The Treeclimbing Company organiseert en faciliteert.
Het gebruik van avontuurlijke outdoor-activiteiten als leer-middel heeft een rijke achtergrond en heeft haar nut wel bewezen in talrijke toepassingen in het pedagogische en therapeutische werkveld. Zorg- en Jeugdinstellingen maken steeds vaker gebruik van deze methodes, welke mogelijk bekend zijn als Adventure learning, Adventure Therapy, Ervarend leren.

Bijna alle kinderen willen in bomen klimmen ……..van nature!!
Een volwassene denkt vooral met veel plezier terug aan die kindertijd.

Boomklimmen neemt in populariteit toe, niet zo verwonderlijk, want het is buiten, in een levende boom en het is avontuurlijk! En het spreekt, veelal onbewust, heel wat vaardigheden aan om in een boom te klimmen, zelfstandig, of gezekerd door een ander! Boomklimmen gebruiken we om er van te leren en om er beter van te worden! Dat is toch geweldig!

En boomklimmen is meer.

The Treeclimbing Company is met deze gedachte ontstaan in 2009 vanuit Project Adventure Nederland waar boomklimmen toegepast wordt als onderdeel van programma’s voor jeugd, zorg, scholen en instellingen.

Project Adventure NL levert opleidingen, programma’s en trainingen gestoeld op methodische ervaringsleer. Opdrachten en activiteiten, bij voorkeur in de buitenlucht, worden als middel ingezet om te werken aan persoonlijke en groeps-doelstellingen. The Treeclimbing Company past deze principes toe bij het begeleiden van boomklimmen waarbij gebruik gemaakt wordt van klimlijnen zodat het altijd veilig is en heeft het boomklimmen door deze combinatie als zeer geschikte activiteit ontwikkeld die breed inzetbaar is.
Binnen Recreatie, Educatie en Therapie !

Boomklimmen binnen de Zorg, een greep uit degene die u voorgingen:

 • Mutsaersstichting – oa Per Wijnands, Adventure Therapeut, volgde diverse cursussen bij TCC en ism met Per hebben we toegepaste boomklim-workshops verzorgd voor medewerkers binnen de zorg, therapie. (congres ‘Binnenste? Buiten!’ te Leuven 2018)
  en verzorgen we regelmatig een Masterclass – Therapie met Boomklimmen 
 • Adelante – opleiding voor medewerkers
 • Koraal – opleiding voor medewerkers 
 • Jeugdzorg – https://depatio.be
 • Jongerenwerking Pieter Simenon BE 
 • Verder tal van individuele cursisten (werkzaam in de zorg).

Opleiding tot instructeur:

The Treeclimbing Company heeft een compleet opleidings-traject tot instructeur voor begeleiders, therapeuten en coaches die boomklimmen willen toepassen.
Wilt U boomklimmen implementeren in uw programma en/of als therapie-activiteit in uw organisatie leren toepassen?
Meer info >> op de Instructeurs Pagina  

Instructeurs Opleiding

Wilt U boomklimmen implementeren als (therapie-) activiteit in uw organisatie? Dat kan! Lees meer hierover op de opleidingspagina.

Opleiding pagina

Wilt u boomlkimmen zien worden toegepast op uw locatie met uw therapeut en cliënt? Overweeg dan het inhuren van 1 van onze instructeurs.

Instructeur inhuren

Neem vrijblijvend contact met ons op, via onderstaand formulier
wanneer u interesse heeft om een instructeur in te huren:

  Wat vonden degenen die je voorgingen?

  Boomklimmen met plezier

  Wat hebben we genoten van het boomklimmen en een heleboel mensen met ons! Dit kan echt iedereen!
  Sabine.

  Op bezoek

  "Nou snap ik waarom vogeltjes zo graag in de boom zitten !" Wat een plek om op bezoek te gaan.
  Els

  Als een Tarzan of Jane

  Ik begon met een Basis Cursus en nu kom ik op plekken waar ik nooit van gedroomd had.
  Erik de Brouwer

  Of blader nog even verder naar aanbod en mogelijkheden

  Waar je kan boomklimmen

  Er zijn veel locaties in Nederland waar cursussen en workshops gegeven worden. Elke cursus wordt op meerdere locaties gegeven, maar wel op verschillende, vaste data die via onze agenda te vinden en te boeken zijn. Workshops en specials worden op aanvraag georganiseerd.  

  Locaties boomklimmen

  Amsterdam – Noord Holland Boxtel – Brabant Schaijk – Brabant Hasselt - België Turnhout - België Rotterdam - Zuid Holland Coevorden - Drenthe Rijs - Friesland