Boomklimmen als activiteit of therapie?

The Treeclimbing Company organiseert en faciliteert.
Het gebruik van avontuurlijke outdoor-activiteiten als leer-middel heeft een rijke achtergrond en heeft haar nut wel bewezen in talrijke toepassingen in het pedagogische en therapeutische werkveld. Zorg- en Jeugdinstellingen maken steeds vaker gebruik van deze methodes, welke mogelijk bekend zijn als Adventure learning, Adventure Therapy, Ervarend leren.

Bijna alle kinderen willen in bomen klimmen ……..van nature!!
Een volwassene denkt vooral met veel plezier terug aan die kindertijd.

Boomklimmen neemt in populariteit toe, niet zo verwonderlijk, want het is buiten, in een levende boom en het is avontuurlijk! En het spreekt, veelal onbewust, heel wat vaardigheden aan om in een boom te klimmen, zelfstandig, of gezekerd door een ander! Boomklimmen gebruiken we om er van te leren en om er beter van te worden! Dat is toch geweldig!

En boomklimmen is meer.

The Treeclimbing Company is met deze gedachte ontstaan vanuit Project Adventure Nederland in 2009 waar boomklimmen toegepast wordt als onderdeel van programma’s voor jeugd, zorg, scholen en instellingen.

Project Adventure NL levert opleidingen, programma’s en trainingen gestoeld op methodische ervaringsleer. Opdrachten en activiteiten, bij voorkeur in de buitenlucht, worden als middel ingezet om te werken aan persoonlijke en groeps-doelstellingen. The Treeclimbing Company past deze principes toe bij het begeleiden van boomklimmen waarbij gebruik gemaakt wordt van klimlijnen zodat het altijd veilig is en heeft het boomklimmen door deze combinatie als zeer geschikte activiteit ontwikkeld die breed inzetbaar is.
Binnen Recreatie, Educatie en Therapie !

Boomklimmen binnen de Zorg, wie gingen u voor:

 • Mutsaersstichting – oa Per Wijnands, Adventure Therapeut, heeft diverse cursussen bij TCC gevolgd en ism met hem hebben we toegepaste boomklim-workshops verzorgd voor medewerkers binnen de zorg, therapie. (congres ‘Binnenste? Buiten!’ te Leuven 2018)
 • Adelante – opleiding voor 6 medewerkers
 • Koraal – opleiding voor 3 medewerkers (loopt).
 • Jongerenwerking Pieter Simenon BE.
 • Verder tal van individuele cursisten (werkzaam in de zorg).

Opleiding informatie

The Treeclimbing Company heeft een compleet opleidings-traject tot instructeur voor begeleiders, therapeuten of coaches die therapeutisch werk verrichten. Wilt U boomklimmen implementeren als therapie-activiteit in uw organisatie? Dat kan! Lees meer hierover op de opleidingspagina.

Opleiding pagina

Wilt u boomlkimmen zien worden toegepast op uw locatie met uw therapeut en cliënt? Overweeg dan het inhuren van 1 van onze instructeurs.

Instructeur inhuren

Neem vrijblijvend contact met ons op, via onderstaand formulier
wanneer u interesse heeft om een instructeur in te huren:

  Wat vonden degenen die je voorgingen?

  Boomklimmen op een Event

  Wat hebben we genoten van het boomklimmen tijdens de Groenmarkt in Rijs en een heleboel mensen met ons! Graag tot volgend jaar weer. Hartelijke groet, Sabine Boode (Mar en Klif)

  Boomklimmen

  "Nou snap ik waarom vogeltjes zo graag in de boom zitten !" Anoniem

  Klimmend snoeien

  Nooit verwacht, maar Ik begon met de Basis Cursus en nu, na de verdere cursussen, ben ik klimmend boomverzorger. Zo gaaf! Dank voor alles! Arjen van Krimpen

  Of blader nog even verder naar aanbod en mogelijkheden

  Waar je kan boomklimmen

  Er zijn veel locaties in Nederland waar we recreatief gaan boomklimmen en waar cursussen en workshops gegeven worden. Elke recreatieve cursus wordt op meerdere locaties gegeven, maar wel op verschillende, vaste data.

  Workshops en specials worden op aanvraag georganiseerd.

   

  Locaties boomklimmen

  Amsterdam – Noord Holland
  Boxtel – Brabant
  Schaijk – Brabant
  Hasselt - België
  Rotterdam - Zuid Holland