Je hebt alle materialen, technieken en procedures in huis. Nu nog de kroon door!

Jouw klimlijn installeren is 1 – maar aan alle kanten van de boom kunnen komen is een heel ander verhaal. Dat vergt planning, wat extra hulpmiddelen en oefening.

Bij de klimwedstrijden bestaat het onderdeel ‘Workclimb’. Bij dit onderdeel begint de deelnemer boven in het hoogste punt van de boom, waarbij zijn tijd start als hij met zijn (afgeplakte) handzaag tegen de eerste bel aantikt.

Vervolgens moeten een aantal posten worden bezocht, bellen aangetikt met hand- en stokzaag, een dunne tak uitlopen, korte balkjes werpen naar een ton op de grond en landen op een grondroos, liefst met 2 voeten in het midden.

In deze Workclimb cursus gaan we een parcours uitzetten en oefenen om de klim-skills te trainen die nodig zijn om jezelf een Master-klimmer te kunnen noemen.

Wat en voor wie?

De Workclimb Cursus is geschikt voor alle boomklimmers die hun klimtechnieken op een hoger niveau willen brengen. Onder deskundige begeleiding gaan we experimenteren en oefenen met ‘kroon-navigatie’.

Minimale nodig:
√ Vervolg Cursus Boomklimmen -PRO Certificaat
√ Eigen Klimspullen meenemen

Positioneren is een vak apart. Vooral geoefende klimmers kunnen op ontspannen wijze op elke gewenste plek in de boom komen.
Dat kan iedereen op zijn eigen tempo en niveau en natuurlijk binnen de grenzen van eigen beweegmogelijkheid, conditie en comfortzone. In deze cursus rekken we de grenzen van wat we kunnen een beeeeeetje op!

boek hier met de agenda

Opvolgcursussen

Wil je nog dieper in het boomklimmen duiken? Volg dan onze vervolgcursus.

Werken in de boom. Klim & zaag cursus 1 en 2

Nadat je de basis hebt geleerd en hebt leren positioneren in de kroon, is het soms handig om dood hout te kunnen verwijderen of wil je een tak die net te ver rijkt een stuk inkorten. Ee is kennis voor nodig om geen onnodige schade aan de boom of jezelf te veroorzaken. Leer van de professionals hoe een boom anatomisch in elkaar zit en hoe je juist wél kan zagen. En een tak nog veilig op de grond krijgen ook.
In onze 2-daagse cursussen ‘Klimmen & zagen’ leer je hands-on hoe je dit moet aanpakken. Boeken dus!

werken in de boom

Wat vonden degenen die je voorgingen?

Boomklimmen met plezier

Wat hebben we genoten van het boomklimmen en een heleboel mensen met ons! Dit kan echt iedereen!
Sabine.

Op bezoek

"Nou snap ik waarom vogeltjes zo graag in de boom zitten !" Wat een plek om op bezoek te gaan.
Els

Als een Tarzan of Jane

Ik begon met een Basis Cursus en nu kom ik op plekken waar ik nooit van gedroomd had.
Erik de Brouwer