PROFESSIONEEL BOOMKLIMMEN

Klaargestoomd om beroepsmatig de boom in te kunnen.

Je wil beroepsmatig de boom in. Dat betekent dat je er werk verricht voor jezelf of een ander, waarbij de verantwoordelijkheid en de aansprakelijkheid bij jou ligt. Hierbij zijn er ARBO regels van toepassing. Voldoende kennis hebben, voldoende training, gecertificeerd zijn. De risico’s kennen, de juiste materialen gebruiken en de juiste verzekering hebben. Op de hoogte zijn van de richtlijn ‘veilig werken in de boom’. Leer bij ons professioneel boomklimmen!

Je bent (aankomend) boomverzorger, hoogstambrigade, vogelaar, bioloog, film-maker, kattenredder, vleermuiskast-ophanger of anderszins professioneel. Vroeger pakte je gewoon een ladder en klom je veelal half of ongezekerd de boom in, tegenwoordig zijn er betere manieren. Je leert gewoon bij ons professioneel boomklimmen.

Wat zijn de opties?

Om professioneel boomklimmen te leren zijn de opties beperkt.
Een cursus wandklimmen in de klimhal of een cursus industrieel klimmen geven niet de juiste kennis en technieken.

Een complete cursus ‘Boomverzorging’ is prachtig, maar kostbaar en niet voor elk soort ‘boom’-werk absoluut noodzakelijk. Kijk voor meer informatie over die opleiding bij bijvoorbeeld IPC of Helicon.
De TreeClimbingCompany organiseert heel specifieke cursussen om snel en efficiënt de juiste kennis en technieken te leren om veilig te kunnen ‘werken’ in de boom. De cursussen grijpen naar de basiskennis, de kern van de zaak. We leren geen kunstjes, maar je leert begrijpen waar de materialen en technieken uit bestaan en voor dienen.

Voor Professional Boomklimmen is het pad als volgt:
– 2-daagse BasisCursusBoomklimmen (BCB) Je leert de basis, de principes van materialen en klimtechnieken. Zie BCB
– 2-daagse PRO Cursus Boomklimmen (PRO) Je leert klimmen volgens de richlijn ‘Veilig werken in de boom’. Zie PRO

Met deze beide cursussen heb je voldoende kennis en ervaring om professioneel in bomen te klimmen en de mogelijkheid om te manouvreren en positioneren in de kroon. Behoort ook het kunnen uitvoeren van snoeiwerkzaamheden tot de wensen, dan volg je ook nog de cursus:
– ‘Werken in de boom’  2 maal 2 -daagse, hier leer je snoeien met de handzaag, licht afvangwerk, op sporen klimmen en afblokken. Zie Klim- en Zaag Cursus

Met deze kennis en voldoende ervaring wordt werken in de boom alleen maar leuker en nog veiliger ook!

Agenda Professioneel

Sorteer op datum, locatie en soort

augustus 2022

17aug(aug 17)09:0018(aug 18)16:00SRT-PRO Klimcursus2- daagse cursus - Boxtel (BRABANT)

17aug09:0016:30SRT-PRO Klimcursus1- daagse cursus - Boxtel (BRABANT)

25aug(aug 25)09:0026(aug 26)16:00Vervolg Cursus Boomklimmen - PRO - België2-daagse Cursus - Hasselt (België)

30aug09:0016:00Awareness Boom- en Klim-Activiteiten Als Middel

september 2022

07sept(sept 7)09:0008(sept 8)16:00Vervolg Cursus Boomklimmen - PRO2-daagse cursus - Coevorden (Drenthe)

08sept(sept 8)09:0009(sept 9)16:00Werken in de Boom - Klim & Zaagcursus 1 - België2-daagse cursus - Hasselt (Belgie)

Bekijk de hele agenda

Aanbod Professionele Cursussen

Leer bij ons professioneel boomklimmen! amstelpark

Basiscursus Boomklimmen

In deze twee-daagse cursus leer je de beginselen van het boomklimmen tot een niveau waarop je veilig zelfstandig kunt boomklimmen. We behandelen een breed pakket aan basisprincipes waaronder knopen, materialen en klimtechnieken.

Info & Boeken – Basiscursus
pro cursus boomklimmen

Pro cursus Boomklimmen

Als vervolgcursus is de Pro Cursus Boomklimmen sterk aan te raden voor elke professional. Tijdens deze tweedaagse cursus leer je positioneren en manoeuvreren, werken met acces- en fliplijn en komt redding en preventie uitvoerig aan bod.

Info & Boeken – PRO Cursus
op sporen boom afbreken

Klim en Zaag Cursus

Werken was nog nooit zo leuk!
In 2 maal 2 dagen ga je volop aan de slag met een uitgebreide selectie van materialen, gereedschappen en werktechnieken,  de beste techniek voor het snoeien, afvangen en klimmend afbreken van bomen.

Info & Boeken – Klim en Zaag Cursus

Wat vonden degenen die je voorgingen?

“Voor een documentaire in de diepe jungle van Tanzania wilde ik een groep apen op hoogte filmen. Mark en Maike hebben me geholpen veilig te leren boomklimmen terwijl ik mijn werk kon doen.”
Harrie
“Als bioloog ben ik vrijwel dagelijks in de natuur te vinden om het gedrag van vogels te bestuderen. Dankzij het boomklimmen kan ik nog dichterbij komen. Weg van de grond, naar de vogels toe.”
Silvia
…en wat was het een mooie training waarin ik enorm veel heb geleerd, waarin ik ben gegroeid, en waarin ik nieuwe vrienden heb gemaakt, waarin ik enorm heb genoten. Super bedankt Lieve Mark en Maike !!!
Jurgen Weijers
allereerst bedankt voor een gezellig en uiterst leerzaam cursusweekend, Mark was een uitstekende en inspirerende leraar en jij natuurlijk een geweldige gastvrouw, ik heb er echt veel geleerd en een aantal nieuwe inzichten gekregen wat mezelf en mijn fysiek betreft, echt een topweekend nogmaals dank hiervoor. Enne, ik kom in september voor de volgende cursus, tot dan!
Cees van Straaten
Heb de twee dagen (BCB) even laten bezinken en me gerealiseerd hoe rijk ze zijn geweest.
Knap hoe Mark ons allen zijn aandacht kon geven en in kon spelen op onze individuele leerbehoefte.
Naast een heleboel kleine weetjes en inzicht in het gebruik van het materiaal nu ook het concept klimlijn echt begrepen.
Verder de verschillende details in de opbouw van- en het gebruik van de verschillende technieken.
Erg fijn dat Mark begint bij het begin, de basis, en van daaruit verder gaat.
Kijk inmiddels heel anders naar klimbomen, zoek naar het hoogste / bereikbaarste ankerpunt, vorm van de kruin etc.
Ben gisteren nog naar het landgoed Junne geweest (even ten oosten van Ommen) en met deze nieuwe kennis inderdaad veel potentieel interessante bomen gezien. Is heel anders wandelen zo…
Het was “worth every penny”.
Hans Hoek

De mannen zijn enthousiast en gemotiveerd voor veilig klimmen. Dank voor jullie flexibele inzet! (in-company training voor vogelaars)

Petra , Sovon

Waar je kan boomklimmen

Er zijn meerdere locaties verspreid over Nederland waar we cursussen boomklimmen geven. Elke cursus wordt op meerdere locaties gegeven, zie ‘agenda’. Een ‘op maat’ cursus kan ook op aanvraag.

Locaties boomklimmen