Not Bat at All !

Lizzy en Evelien, 2 ecologen, hebben dit jaar met succes de PRO Cursus Boomklimmen voltooid!
Tegelijkertijd hebben ze het geleerde direct in de praktijk uitgevoerd waarbij ze oo de natuur een handje geholpen hebben door twee vleermuis-kasten op te hangen aan een grote eikenboom op de heerlijke Charme camping Hartje Groen in Schaijk.
De kasten kunnen een thuis bieden aan veel verschillende vleermuis-soorten, namelijk de gewone dwergvleermuis, ruige dwergvleermuis, kleine dwergvleermuis, bosvleermuis, baardvleermuis, Brandts vleermuis, rosse vleermuis en de gewone grootoorvleermuis (nooit geweten dat er zoveel verschillende soorten waren en ook nog eens in Nederland!).

Vleermuizen zijn, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, helemaal niet gevaarlijk of eng, maar juist heel erg nuttig!
Eén vleermuis vangt tot wel 3000 muggen en andere insecten per nacht. Ook de eikenprocessievlinder wordt gegeten door vleermuizen. Deze nachtvlinder is bekend vanwege de rupsen die vaak in het nieuws staan vanwege de brandharen die voor jeuk en irritatie zorgen, in het voorjaar. Samen met kool- en pimpelmezen zorgen deze vleermuizen voor een biologische bestrijding van de overlast die de eikenprocessierupsen veroorzaken.

That’s Not BAT at all!

Mocht u zelf ook graag een vleermuiskast, vogelhuisje of uilenkast willen ophangen en heeft u daarvoor een (grote) geschikte boom in de tuin staan, maar kunt u er zelf niet bij, neem dan contact met ons op !
Lizzy en/of Evelien, van Aquaterranova,  kunnen je aan de juiste vleermuiskasten helpen, deze plaatsen en eventueel ook helpen met een groter ecologisch plan!

Wil je als ecoloog ook dit werk in de Boom kunnen doen, veilig! 
Dan kan je dit heel efficiënt doen met de Basis en PRO Cursus boomklimmen (beide duren 2 dagen)
Boek via  de Agenda, daar kan je ook zien Waar & Wanneer wij uithangen!

#eikenprocessievlinder #processierups #vleermuis #boomklimmen #muggenvangen #cursusboomklimmen #eikenprocessierups @thetreeclimbingcompany

X
X