Zorginstelling – Jeugdinstelling

Boomklimmen als activiteit of therapie?
The Treeclimbing Company organiseert en faciliteert.

Het gebruik van avontuurlijke outdoor-activiteiten als leer-middel heeft een rijke achtergrond en heeft haar nut wel bewezen in talrijke toepassingen in het pedagogische en therapeutische werkveld. Zorg- en Jeugdinstellingen maken steeds vaker gebruik van deze methodes, welke mogelijk bekend zijn als Adventure learning, Adventure Therapy, Ervarend leren.

Bijna alle kinderen willen in bomen klimmen ……..van nature!!
Een volwassene denkt vooral met veel plezier terug aan die kindertijd.

Boomklimmen neemt in populariteit toe, niet zo verwonderlijk, want het is buiten, in een levende boom en het is avontuurlijk! En het spreekt, veelal onbewust, heel wat vaardigheden aan om in een boom te klimmen, zelfstandig, of gezekerd door een ander! Boomklimmen gebruiken we om er van te leren en om er beter van te worden! Dat is toch geweldig!

En boomklimmen is meer.

 

The Treeclimbing Company is met deze gedachte ontstaan vanuit Project Adventure Nederland in 2009 waar boomklimmen toegepast wordt als onderdeel van programma’s voor jeugd, zorg, scholen en instellingen.

Project Adventure NL levert opleidingen, programma’s en trainingen gestoeld op methodische ervaringsleer. Opdrachten en activiteiten, bij voorkeur in de buitenlucht, worden als middel ingezet om te werken aan persoonlijke en groeps-doelstellingen. The Treeclimbing Company past deze principes toe bij het begeleiden van boomklimmen waarbij gebruik gemaakt wordt van klimlijnen zodat het altijd veilig is en heeft het boomklimmen door deze combinatie als zeer geschikte activiteit ontwikkeld die breed inzetbaar is.
Binnen Recreatie, Educatie en Therapie ! 

Boomklimmen binnen de Zorg, wie gingen u voor:

 • Mutsaersstichting – oa Per Wijnands, Adventure Therapeut, heeft diverse cursussen bij TCC gevolgd en ism met hem hebben we toegepaste boomklim-workshops verzorgd voor medewerkers binnen de zorg, therapie. (congres ‘Binnenste? Buiten!’ te Leuven 2018)
 • Adelante – opleiding voor 6 medewerkers
 • Koraal – opleiding voor 3 medewerkers (loopt).
 • Jongerenwerking Pieter Simenon BE.
 • Verder tal van individuele cursisten (werkzaam in de zorg).
Gaarne Contact (vraag of inschrijven)
Ik wil me inschrijven! > via de Agenda

Opleiding informatie

The Treeclimbing Company heeft een compleet opleidings-traject tot instructeur voor begeleiders, therapeuten of coaches die therapeutisch werk verrichten. Wilt U boomklimmen implementeren als therapie-activiteit in uw organisatie? Dat kan! Lees meer hierover op de opleidingspagina.

Opleiding pagina >>>

Wilt u boomlkimmen zien worden toegepast op uw locatie met uw therapeut en cliënt? Overweeg dan het inhuren van 1 van onze instructeurs.

Instructeur inhuren

Neem vrijblijvend contact met ons op, via onderstaand formulier
wanneer u interesse heeft om een instructeur in te huren:

  adventure therapie boomklimmen

  Boek:
  ‘Adventure Therapie met kinderen, jongeren en hun gezinnen’.
  Met maar liefst 90 casussen rondom /in de boom!
  > Lees meer