BSO – Jeugd – Jongeren

Omdat de jeugd de toekomst heeft!
Let them Grow, Climb Trees!

Voor kids is boomklimmen een geweldige ervaring, wij geven ze alle tijd om in hun eigen tempo naar de top van de boom te klimmen waarna ze ergens in de boom kunnen genieten van de actie en het uitzicht. Ieder kind kiest zijn eigen uitdaging, tot hoe hoog ze zelf durven!

“Op een veilige manier hoog de boom in, wie durft!”

The TreeClimbing Company verzorgt al tientallen jaren boordevol passie boomklim-workshops voor Jong & Oud, ook voor BSO’s en andere groepen.
Er zijn verschillende technieken die we kunnen hanteren, dit kan afhangen van de leeftijd, boom of wens. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen al onder begeleiding van een instructeur veilig en gezekerd de boom in klimmen. We passen het programma aan naar leeftijd, waarbij we ervoor zorgen dat het voor iedereen een fantastische uitdaging én beleving is!
En ja, de begeleiders kunnen naar wens ook zelf de boom in! 

Klimmen in de boom – via takken omhoog, met een klimlijn – begeleid door instructeur
De klimmer heeft een klimgordel aan en krijgt instructies van de instructeur.
Er zijn 2 opties, 1 : boompje klimmen, waarbij de klimmer beneden door de instructeur met een klimlijn wordt gezekerd en met handen en voeten via de takken omhoog klimt. Om de beurt, 1 klimmer tegelijk, leeftijd vanaf 6 jaar.
Optie 2: we hangen 1 of meerdere klimlijnen in de boom en er kan dmv deze lijnen de boom in geklommen worden, zoals een boomverzorger dat doet! Dit is voor jongeren va 8 jaar. Een combi kan natuurlijk ook.

Een leuke uitdagende activiteit om uw aanbod te variëren. Wij komen voor een keer of met regelmaat om de kinderen te laten ontdekken en genieten!

Wil je dit allemaal zelf kunnen doen? Dan is er speciaal voor begeleiders van jongeren de instructeurs-opleiding.

Ik wil graag meer info >>

“De workshop was echt super, lekker in de boom bungelen en de blaadjes van dichtbij bekijken. Mark was ook een erg enthousiaste instructeur. Top dag!”

Fleur

“juf, nu snap ik waarom vogeltjes zo graag in een boom zitten”

Teun - 10 jaar met school

Na de eerste keer wilden we weer!
De kinderen en wij ook hebben weer enorm genoten. We zijn fan van jullie manier van omgaan en praten met kinderen.

in een woord : Fantastisch!!

Bedankt weer voor de samenwerking!

22 juli 2019

Marina van den Heuvel, BSO Buiten, Baarn

De boomklimworkshop was wederom zeer geslaagd! De sfeer was weer heel ontspannen. Ook het wachten op je beurt is een beleving. De kinderen zijn heel relaxed en praten wat met elkaar, moedigen soms aan, applaudisseren voor iemand die zichzelf heeft overwonnen.
Er zitten zoveel positieve elementen in het boomklimmen!!

Marina , BSO Buiten

Deel dit met je baas, vrienden of collega's!

Opleiding informatie

The Treeclimbing Company heeft een compleet opleidings-traject tot instructeur voor begeleiders van jeugd of jongeren. Wilt U boomklimmen toevoegen als activiteit in uw organisatie? Dat kan! Lees meer hierover op de opleidingspagina.

Opleiding pagina >>>

Wilt u boomklimmen voor uzelf of voor de kinderen proberen? Boek dan een workshop bij de dichtsbijzijnde boom om de hoek in het park, of op uw eigen terrein!

Workshop aanvragen