OPLEIDING – EN CERTIFICERINGS TRAJECT

Medewerkers opleiden brengt een krachtig instrument binnen handbereik. De instructeursopleiding.

Boomklimmen kan worden ingezet als actieve werkvorm bij recreatie met jeugd of ouderen, maar ook bij persoonlijke – en gezinstherapie. Wie heeft de touwtjes in handen? Wie houdt wie aan het lijntje. Is er vertrouwen en een goede backup.
Waar liggen de risico’s.

Dit najaar start de instructeurs-opleiding, om zelfstandig en gecertificeerd boomklimmen te kunnen aanbieden. Hiervoor hebben we een 4 maal 2-daagse cursus, waarin alle noodzakelijke praktijk en theorie aan bod komt. Deze cursussen worden gegeven in Schaijk in Brabant.

Het complete opleiding- en certificeringstraject bestaat uit de volgende delen:

OPLEIDEN:
BASIS Cursus Boomklimmenen 2 dagen

In deze 2 dagen leren we de BASIS. Dat gaat over de materialen, boomkeuze, veiligheid, basistechnieken en is naast theorie vooral ook veel doen. Aand het eind van dag 2 heb je een goede indruk wat er bij boomlkimmen komt kijken en beheers je bovendien een simpele techniek om veilig in een boom te komen.

PRO Cursus Boomklimmen 2 dagen
De PRO vervolgd naar een geavanceerder klimsysteem, waardoor het voorbereiden en uitvoeren van een klimactiviteit met deelnemers binnen bereik komt. Je leert over extra beveiliging en hoe te manoeuvreren door een boom. Het redden van een klimmer en meer technische materialen.

Begeleider cursus 2 dagen
In deze cursus worden verschillende klim-methoden uitvoerig behandeld.  Hoe geef je instructie aan je deelnemers. Wat zijn efficiënte didactische werkvormen en hoe pas je die toe. Bij welke leeftijd past welke methode, hoe pas je het programma aan aan de behoeften van de deelnemers.

Rescue cursus 2 dagen
Nadat de begeleider cursus is afgerond en je verschillende klim situaties hebt ervaren begrijp je waar de risico’s liggen bij elk van de klim methoden. De begeleider is in staat om de risico’s vooraf te beperken.  Indien er toch een situatie voordoet waarbij een deelnemer hulp nodig heeft, dan geeft deze cursus je de tools om die hulp te bieden en de deelnemer veilig op de grond te krijgen. Zeker met kwetsbare doelgroepen is het risico aanwezig dat er een redding moet worden uitgevoerd.

CERTIFICEREN:
Als alle trainingen zijn gevolgd en er een overzichtelijke documentatie bestaat van procedures, logboeken, materialen, verzekerings-beschrijving kan er worden overgegaan tot borging. Examinering van de uitvoerenden en certificering van het gehele programma.

Hercertificering jaarlijks
De hercertificering betreft de jaarlijkse controle op alle documentatie; Begeleiders Handboek, de logboeken, RI&E, TRA  en draaiboek boomklim activiteit. Tevens wordt het klimmateriaal gekeurd.

Verder dienen onderstaande documenten opgesteld  en bijgehouden worden, voor planning en borging Onderstaande documenten en klimmateriaal worden bij een jaarlijkse hercertificering beoordeeld en gekeurd.

– Draaiboek boomklim activiteit
– Risico Inventarisatie & Evaluatie boomklim activiteiten
– Logboek boomklimmen
– Logboek klimmaterialen
– Keuring klimmateriaal
– Keuring bomen
– Documentatie verzekering

Opleiding informatie

Opleiding 2020 bestaat uit:
1. Basis Cursus – 2 daagse
2. PRO Cursus –
2 daagse
3. Begeleiders Cursus – 2 daagse
4. Rescue Cursus – 2 daagse

Kosten opleiding: € 1780,- pp als totaal pakket
Keuze data /locatie zie de Agenda.

In-Company Training: va 4 personen in overleg
Losse modules boeken is ook mogelijk, Inschrijven gaat dan via de Agenda.
In Schaijk maken we gebruik van een prachtige Camping, welke zich uitstekend leent voor dit traject.

INSCHRIJVEN >>>

Wilt u boomlkimmen zien worden toegepast op uw locatie met uw therapeut en cliënt? Overweeg dan het inhuren van 1 van onze instructeurs.

Instructeur inhuren

Wilt u een instructeur inhuren (op locatie)?

Vul dan onderstaand formulier in.