De afgelopen jaren zijn er heel wat ecologen, biologen, vogeltellers en andere natuurwerkers in onze cursussen geweest.
Natuurliefhebbers en Professionals die veelal bezig zijn met onderzoek naar en het behoud van natuur, vogels, vleermuizen etc.
Zo zijn er ook heel wat cursisten met hun boomklim-kennis vertrokken naar verre exotische uithoeken over de wereld, maar gelukkig zijn er ook een hele hoop dichter bij huis actief!

Zo leerden wij dat er óók veel onderzoek gedaan wordt in de bewoonde wereld.
Bijvoorbeeld als er een nieuwbouwproject van start gaat, of als er grondige renovaties gepleegd gaan worden (aan gebouwen of parken) wordt er onderzocht (ten minste in het gunstigste geval) of er vogels, vleermuizen, eekhoorns of andere flora of fauna in de buurt leeft wat hiervan hinder ondervind. En wat de mogelijkheden zijn om hier zo goed mogelijk mee om te gaan.
Vaak komt het neer op verplaatsen van de habitat of alternatieven in de omgeving ophangen/plaatsen.

Deze dieren leven ook vaak van (en/of in bomen). En om het onderzoek te vergemakkelijken of zelfs mogelijk te maken blijkt Boomklimmen een welkome oplossing.
Naast het onderzoek doen is ook het (ver-)plaatsen van de nesten of nestkasten al boomklimmend vaak dé uitkomst.Het biedt makkelijk toegang, Een ladder is vaak ontoereikend of lastig mee te nemen, Een hoogwerker is kostbaar, niet zomaar te besturen en kan lang niet altijd op de plek komen. Daardoor wordt het op vele vlakken erg voordelig, bovendien milieu vriendelijk én, ook niet onbelangrijk, het is super leuk!

Ben je ECOLOOG, NATUURWERKER en wil je graag LEREN BOOMKLIMMEN om dit Boomklim-werk zelfstandig te kunnen gaan doen?
Dan zijn de 2 volgende boomklim-cursussen al toereikend : een Basis Cursus Boomklimmen en de Cursus Boomklimmen PRO.
kijk op de AGENDA Waar & Wanneer er een cursus is ingepland!

Ben je OP ZOEK naar zo’n Boomklimmende Ecoloog?
Stuur gerust een mailtje naar maike@jekandeboomin.nl