Boomklim Cursus SRT – Single Rope Techniek

Single-Rope-Technique. Een specialistische en unieke manier van boomklimmen. SRT dus.

Bij de Single Rope Techniek (SRT) maak je gebruik van een enkele lijn waarop je kan stijgen én afdalen. Dit is dan ook meteen een groot voordeel van deze techniek. Verder wordt het gezien als een systeem om snel en met zo min mogelijk kracht de boom in te kunnen klimmen. We gaan in deze cursus een aantal SRT systemen laten zien.

SRT wordt al heel lang toegepast in de bergsport, grotten en speleologie.
Niet verwonderlijk dat veel mensen die aan Geocaching doen (T5 caches in bomen, onder bruggen, in grotten, ed) willen loggen, graag gebruik maken van deze techniek  (waarvoor wij de SRT5 boomklimcursus voor geocaching hebben ontwikkeld).

Deze SRT-cursus is alleen geschikt voor ervaren en geoefende boomklimmers/ boomverzorgers. We duiken flink in de materialen en mogelijkheden waarvoor je de nodige voorkennis op zak moet hebben.

Wat gaan we doen?

Op deze cursusdag behandelen we de mogelijkheden en de onmogelijkheden van het SRT-en. We onderzoeken de verschillende apparaten die hierin worden gebruikt in allerlei logische en handige combinaties. We kijken vooral naar de veiligheid, de richtlijnen en het gebruiksgemak.

In deze cursus ga je kennis maken met verschillende SRT systemen en manieren van SRT-en zodat je in staat bent een keuze te kunnen maken wat het beste bij je past (wat je prettig vindt, wat de mogelijkheden en beperkingen zijn, beroepsmatig en/of recreatief). Wil je het SRT’n simpel houden of wil je je lekker breed laten informeren? Dat kan je in deze cursus zelf bepalen!

Voorkennis: ‘boomklimmen- PRO’ of vergelijkbaar.
Kosten: € 225,- incl BTW 
Inclusief: Gebruik van alle mogelijke materialen en certificaat.
Groepsgrootte: ± 4 pers. klein genoeg voor heel veel individuele aandacht.
Aanmelden: via de ‘agenda’. Mocht er geen cursus gepland staan, maar heb je interesse of heb je vragen, neem dan contact op!

Agenda SRT Cursus

Sorteer op datum, locatie en soort

Vind je niet wat je zoekt? Stuur een emailtje!

Welke inhoud wordt behandeld in de SRT Cursus?

De 1 daagse SRT cursus behandeld een hele hoop zaken en verschillende manier om de Single Rope Technique in te zetten. We behandelen deze manieren en de bijbehorende materialen en kijken wat het beste bij jouw doelstelling past.

  • Handstijgklem, voetstijgklem en borststijgklem
  • Boombelasting, ankerbelasting, klimlijnbelasting en wrijfbelasting
  • Verbindingen
  • Grigri
  • Rig
  • ID
  • Hitchiker, rope wrench en combinaties
  • Takkeuze
  • Ontsnappingsclausule

Locaties SRT Cursus

Onze SRT Cursus voor het boomklimmen wordt op verschillende locaties in Nederland en België gegeven op verschillende datums. Bekijk hieronder de specifieke info per locatie.

Blog & Boomklimnieuws

Find a climber

Hallo boomklimmers. Iedereen die al eens een cursus deed maar niet in zijn uppie de boom in wil kan voortaan andere boomklimmers vinden op onze nieuwe feestboekgroep Find a climber Vind elkaar, spreek af

Somewhere in the trees

Dit boomklim-filmpje is gemaakt in Nederland en in de jungle! De filmcrew heeft bij The Treeclimbing Company boomklim-cursussen gevolgd in ruil voor het filmpje! Nu kunnen zij de aapjes volgen en filmen vanuit de bomen! Boomklimmen

mooie review!!

Cursus Boomklimmen PRO @ the Treeclimbing Company "In het verleden heb ik een boomverzorgers-opleiding gevolgd waarbij de nadruk vooral lag op het dubbelloop klimsysteem. Om mijn boomklim-vaardigheden en materialenkennis te optimaliseren heb ik eerst de

Life is good!

Wat hebben we een fantastisch mooi jaar gekregen! En nog steeds is het volop genieten ! Het lijkt niet op te kunnen! En het jaar is nog niet voorbij, dus ook het boomklimseizoen laten we