Cursus SRT – Single Rope Techniek

Single Rope Technique (techniek) oftewel SRT is inmiddels ook een populair begrip in de boomklimwereld.
Het SRT-en wordt ook en al langer toegepast in de bergsport, grotten en speologie.
Niet verwonderlijk dat veel mensen die aan Geocaching doen (T5 caches in bomen, onder bruggen, in grotten, ed) willen loggen, graag gebruik maken van deze techniek  (waarvoor we de srT5 boomklimcursus voor geocaching hebben ontwikkelt).

Deze SRT-cursus is alleen geschikt voor de al ervaren en geoefende boomklimmer/ boomverzorger, we duiken nl flink in de materialen en mogelijkheden waarvoor je de nodige voorkennis op zak moet hebben.

Bij de Single Rope Techniek (SRT) maak je gebruik van een enkele lijn waarop je kan stijgen én afdalen. Dit is dan ook meteen een groot voordeel van deze techniek. Verder wordt het gezien als een systeem om snel en met zo min mogelijk kracht de boom in te kunnen klimmen. We gaan in deze cursus een aantal SRT systemen laten zien.
Onze kennis is gebaseerd op tientallen jaren ervaring vanuit onze outdoorspecialisme zoals bergsport, grotten, canyoningen, én Project Adventure) waar we programma’s en trainingen geven op hoogte voor verschillende disciplines en sinds 2008 gespecialiseerd zijn in het Boomklimmen onder de vlag van the Treeclimbing Company.

Wat gaan we doen?

Op deze cursusdag behandelen we de mogelijkheden en de onmogelijkheden van het SRT-en. We onderzoeken de verschillende apparaten die hierin worden gebruikt in allerlei logische en handige combinaties. We kijken vooral naar de veiligheid, de richtlijnen en het gebruiksgemak.

In deze cursus ga je kennis maken met verschillende SRT systemen en manieren van SRT-en zodat je in staat bent een keuze te kunnen maken wat het beste bij je past (wat je prettig vind, wat de mogelijkheden en beperkingen zijn, beroepsmatig en/of persoonlijk). Wil je het SRT’n simpel houden of wil je je lekker breed laten informeren? Dat kan je in deze cursus zelf bepalen!

Voorkennis: minimaal ‘boomklimmen- PRO’ of soortgelijk. We duiken hier nl gelijk de diepte in van de materialen met hun mogelijkheden, waarvoor je al een dosis kennis op zak moet hebben.
Kosten: € 225,- incl BTW 
Inclusief: Gebruik van alle mogelijke materialen en certificaat.

Groepsgrootte: ± 4 pers. klein genoeg voor heel veel individuele aandacht.

Aanmelden: via de ‘agenda’. Mocht er geen cursus geplanned staan, maar heb je interesse of heb je vragen, neem dan contact op!

Boek SRT Cursus

Agenda SRT Cursus

Sorteer op datum, locatie en soort

Vind je niet wat je zoekt? Stuur een emailtje!

Bekijk alle datums
Boek SRT Cursus

Welke inhoud wordt behandeld in de SRT Cursus?

De 1 daagse SRT cursus behandeld een hele hoop zaken en verschillende manier om de Single Rope Technique in te zetten. We behandelen deze manieren en de bijbehorende materialen en kijken wat het beste bij jouw doelstelling past.

  • Handstijgklem, voetstijgklem en borststijgklem
  • Boombelasting, ankerbelasting, klimlijnbelasting en wrijfbelasting
  • Verbindingen
  • Grigri
  • Rig
  • ID
  • Hitchiker, rope wrench en combinaties
  • Takkeuze
  • Ontsnappingsclausule
Boek SRT Cursus

Locaties SRT Cursus

Onze SRT Cursus voor het boomklimmen wordt op verschillende locaties in Nederland en België gegeven op verschillende datums. Bekijk hieronder de specifieke info per locatie.

SRT Cursus boeken

Wil je graag een cursus SRT boeken, kies dan een combinatie van een datum en locatie en boek je plaats in deze cursus meteen via onze website. Je ontvangt een bevestigingsmailtje waarin extra informatie te vinden is.

Wil je eerst nog wat meer info, mail of bel gerust!

Sorteer op datum, locatie en soort

Vind je niet wat je zoekt? Stuur een emailtje!

Opvolgcursussen

Heb je de smaak te pakken, volg dan ook een van onze opvolgcursussen.

SRT boomklimmen

Pro cursus Boomklimmen

Tweedaagse cursus waarin we het boomklimmen naar een hoger niveau tillen. Zwierend & Zwaaiend door de boom, Positioneren en manoeuvreren voor veilig werken in de boom. Uitbreiden kennis van technieken, materialen en veiligheid.

Info & Boeken Pro Cursus
meer cursussen

Blog & Boomklimnieuws

Early Bird boomklim-voordeel!

Boek dit jaar nog voor boomklim-cursussen en -workshops in 2019 en je profiteert van de Early Bird korting! Terwijl het buiten lekker koud is, zijn wij de agenda aan het inplannen voor 2019! Er staan al

Somewhere in the trees

Dit boomklim-filmpje is gemaakt in Nederland en in de jungle! De filmcrew heeft bij The Treeclimbing Company boomklim-cursussen gevolgd in ruil voor het filmpje! Nu kunnen zij de aapjes volgen en filmen vanuit de bomen! Boomklimmen

mooie review!!

Cursus Boomklimmen PRO @ the Treeclimbing Company "In het verleden heb ik een boomverzorgers-opleiding gevolgd waarbij de nadruk vooral lag op het dubbelloop klimsysteem. Om mijn boomklim-vaardigheden en materialenkennis te optimaliseren heb ik eerst de

Life is good!

Wat hebben we een fantastisch mooi jaar gekregen! En nog steeds is het volop genieten ! Het lijkt niet op te kunnen! En het jaar is nog niet voorbij, dus ook het boomklimseizoen laten we