Single-Rope-Technique. Een specialistische en unieke manier van boomklimmen. SRT dus.

Bij deze SRT-PRO cursus leer je gebruik te maken van een enkele lijn waarop je kan stijgen én dalen én werken. Dit is dan ook meteen een groot voordeel van deze techniek. Verder wordt het gezien als een systeem om snel en met weinig inspanning de boom in te klimmen. We gaan in deze cursus een aantal SRT systemen laten zien. De Rope-wrench, Zig-Zag en TAZ Lov2, worden gedemonstreerd en uitgeprobeerd.

SRT wordt al heel lang toegepast in de bergsport, grotten en speleologie.
Niet verwonderlijk dat veel mensen die aan Geocaching doen (T5 caches in bomen, onder bruggen, in grotten, ed) willen loggen, graag gebruik maken van deze techniek.
Voor de recreant / Geo-Cachers hebben we een andere SRT cursus ontwikkeld: de SRT5 boomklimcursus voor geocaching met deze versie van SRT kan je wel klimmen en dalen, maar niet werken in de boom.

Deze SRT-PRO-cursus is (alleen) geschikt voor ervaren en geoefende boomklimmers/ boomverzorgers.ETW-ers kunnen hiervoor 8 Punten krijgen.

Wat gaan we doen?

Op deze cursusdag behandelen we de mogelijkheden en de onmogelijkheden van het SRT-en. We onderzoeken de verschillende apparaten die hierin worden gebruikt in logische en handige combinaties. We kijken vooral naar de veiligheid, de richtlijnen en het gebruiksgemak.

Nodig: Voorkennis en eigen materialen als behandelt in de Cursus Boomklimmen PRO of vergelijkbaar.

1 daagse SRT-PRO Cursus:
Kosten: € 225,-
Inclusief:
– Gebruik van de SRT-materialen
– Certificaat
– 8 ETW-punten voor de ETW’r

Groepsgrootte: ± 4 pers. alle ruimte voor veel individuele aandacht.
Aanmelden: via de ‘Agenda – Professioneel’.

Mocht er geen cursus ingepland staan, maar heb je interesse of vragen?
Neem gerust contact op!

Welke inhoud wordt behandeld in de SRT Cursus?

De 1 daagse SRT cursus behandeld een hele hoop zaken en verschillende manier om de Single Rope Technique in te zetten. We behandelen deze manieren en de bijbehorende materialen en kijken wat het beste bij jouw doelstelling past.

Handstijgklem, voetstijgklem en borststijgklem
Boombelasting, ankerbelasting, klimlijnbelasting en wrijfbelasting
Verbindingen
Grigri
Rig
ID
Hitchiker, rope wrench en combinaties
Takkeuze
Ontsnappingsclausule

Locaties SRT Cursus

Onze SRT Cursus voor het boomklimmen wordt op verschillende locaties in Nederland en België gegeven op verschillende datums. Kijk op de Agenda waar we uithangen!

Nederland :
Amsterdam – Noord Holland
Schaijk – Brabant
Boxtel – Brabant
Coevorden/Dalen – Drenthe

België :
Hasselt 

Wil je op jouw locatie een training organiseren? 
neem gerust contact op!

Wat vonden degenen die je voorgingen?

Boomklimmen met Groep

De kinderen en wij hebben weer genoten! We zijn fan van jullie manier van omgaan en praten met kinderen. Er zitten zoveel positieve elementen in het boomklimmen!! Marina van den Heuvel. BSO- Baarn 

Cursussen Boomklimmen  

Jullie cursussen zitten heel goed in elkaar, de inhoud en ook de enorme kennis betreft technieken bij het boomklimmen en alle materialen. En daarbij, niet minder belangrijk, de didactische expertise, echt bijzonder én prettig! om te zien hoe je een groep met zo’n grote diversiteit van karakters en doelstellingen zo goed kan onderwijzen. Petje af Mark! (“haha...!” ) Eddie van der Laan (psycholoog)

Klimmen met familie

Toch wil ik jullie als team nogmaals heel erg hartelijk danken voor het geweldige effect dat jullie positieve en mooie project bij ons in het gezin teweeg gebracht heeft! Lara van Wassenaer

Of blader nog even verder naar aanbod en mogelijkheden

Waar je kan boomklimmen

Er zijn veel locaties in Nederland waar we recreatief gaan boomklimmen en waar cursussen en workshops gegeven worden. Elke recreatieve cursus wordt op meerdere locaties gegeven, maar wel op verschillende, vaste data.

Workshops en specials worden op aanvraag georganiseerd.

 

Locaties boomklimmen

Amsterdam – Noord Holland
Boxtel – Brabant
Schaijk – Brabant
Hasselt - België
Rotterdam - Zuid Holland