Not BAT at all!

De eerste cursisten van het nieuwe jaar hebben met succes de PRO Cursus Boomklimmen voltooid! Daarbij hebben ze ook gelijk de natuur een handje geholpen door twee vleermuiskasten op te hangen aan een grote eikenboom op Charme camping Hartje Groen in Schaijk.
De kasten kunnen een thuis bieden aan veel verschillende vleermuissoorten, namelijk de gewone dwergvleermuis, ruige dwergvleermuis, kleine dwergvleermuis, bosvleermuis, baardvleermuis, Brandts vleermuis, rosse vleermuis en de gewone grootoorvleermuis.

Vleermuizen zijn, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, helemaal niet gevaarlijk of eng, maar juist heel erg nuttig!
Eén vleermuis vangt tot wel 3000 muggen en andere insecten per nacht. Ook de eikenprocessievlinder wordt gegeten door vleermuizen. Deze nachtvlinder is bekend vanwege de rupsen die vaak in het nieuws staan vanwege de brandharen die voor jeuk en irritatie zorgen. Samen met kool- en pimpelmezen zorgen deze vleermuizen dus voor een biologische bestrijding van de overlast die de rupsen veroorzaken.

Not BAT at all!

Mocht u zelf ook graag een vleermuiskast, vogelhuisje of uilenkast willen ophangen en heeft u daarvoor een grote geschikte boom in de tuin staan, neem dan contact met ons op !

Wil je als ecoloog ook dit werk kunnen doen in de Boom
Dan kan je al met 2 x 2 dagen cursus vooruit! De Basis en PRO Cursus boomklimmen.
Kijk op de Agenda Waar & Wanneer we uithangen!

#eikenprocessievlinder #processierups #vleermuis #boomklimmen #muggenvangen #cursusboomklimmen #eikenprocessierups @thetreeclimbingcompany